Кислиця закликав ОБСЄ вжити всіх заходів для звільнення українських політв'язнів в РФ

Кислиця закликав ОБСЄ вжити всіх заходів для звільнення українських політв'язнів в РФ

Укрінформ
Органи ОБСЄ повинні докласти максимальних зусиль щодо негайного звільнення утримуваних в Росії та окупованому Криму громадян України, зокрема й кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

Про це під час виступу української делегації у рамках відкриття у Варшаві щорічної конференції ОБСЄ з людського виміру заявив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Закликаємо всі інституції ОБСЄ вжити усі доступні можливості щодо захисту і негайного звільнення незаконно утримуваних українських громадян - політичних в'язнів в Росії, включаючи Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Станіслава Клиха, Миколи Карп’юка і Романа Сущенка, а також Ахтема Чийгоза і Миколу Семену в окупованому Криму”,- заявив Кислиця.

Він звернув увагу на нещодавнє викрадення на території Білорусі 19-річного українця Павла Гриба і вивезення його до Росії, наголосивши, що це “не повинно мати місця на просторах ОБСЄ”.

Заступник глави МЗС України наголосив, що сьогоднішній вирок так званого суду в окупованому Криму щодо засудження заступника Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза до восьми років колонії суворого режиму є “цинічним насміханням” над усіма делегатами нинішньої конференції, які зібралися у Варшаві подискутувати про права людини на території ОБСЄ. 

Кислиця нагадав, що Україна з 2014 року перебуває у нових реаліях агресії з боку Росії, підкресливши, що на європейському континенті ведеться не “холодна”, а “гаряча” війна.

Читайте також: Київ вимагає від РФ звільнити Чийгоза і припинити репресії кримських татар

Він звернув увагу на те, що Росія анексувала Крим і продовжує переслідувати там мирне населення, зокрема кримських татар, а від рук проросійських бойовиків на Донбасі продовжує гинути мирне населення.

Кислиця закликав ОБСЄ забезпечити постійний моніторинг прав людини у Криму.

Представник української делегації також висловив жаль з приводу того, що Москва пропонуючи запровадження місії ООН на Донбасі не провела відповідних консультацій з ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-