Етичний кодекс парламентарія винесли на публічне обговорення

Етичний кодекс парламентарія винесли на публічне обговорення

Укрінформ
Розроблений етичний кодекс парламентарія винесено для широкого обговорення, у тому числі народними депутатами, щоб потім його винести в сесійну залу для ухвалення.

Про це заявила голова Ради Лабораторії законодавчих ініціатив Світлана Матвієнко під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це дуже важливий документ, над яким ми працювали протягом останнього року і зараз виносимо його на широке публічне громадське обговорення», - заявила Матвієнко.

За її словами, етичний кодекс буде поширений серед народних депутатів України, донорської спільноти та експертів.

«Нам вдалося на сьогодні актуалізувати найбільш кричущі проблеми, провести низку заходів, обговорень з народними депутатами, при цьому важливо відзначити, що ця робота була проведена з усіма фракціями і групами», - наголосила Матвієнко.

Читайте також: Полторак затвердив етичний кодекс для армії й Міноборони

У тексті кодексу, зазначила вона, є аналіз Конституції, закону про статус народного депутата, про Регламент Верховної Ради, а також зібрані основні положення, за якими мають регулюватися і вже зараз регулюються етичні питання народних депутатів.

«Сподіваємося, що цей документ буде не просто широко представлений нами, а й широко обговорений народними обранцями, і ми почуємо від них пропозиції по вдосконаленню цього документа і того, як ми далі повинні рухатися в цьому процесі. Тому що наразі існує проблема нерозуміння депутатським корпусом, навіщо взагалі потрібний етичний кодекс і в якому форматі він має існувати», - наголосила Матвієнко.

Вона нагадала, що 3 лютого 2017 року народним депутатам була запропонована декларація про наміри роботи над кодексом. Нині, стверджує Матвієнко, у процес роботи над етичним кодексом парламентарія уже включилися близько 70 народних депутатів.

«Нашою амбітною метою є закінчення роботи над цим документом і власне винесення його в сесійний зал», - підкреслила представниця розробників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-