Росія подала до ООН свій проект щодо миротворчої місії на Донбасі

Росія подала до ООН свій проект щодо миротворчої місії на Донбасі

Укрінформ
Російська Федерація спрямувала генсеку ООН Антоніу Гутеррешу та голові Ради Безпеки Текеде Алему проект резолюції про розміщення миротворців на лінії зіткнення на Донбасі. 

Про це заявив у вівторок постійний представник РФ при ООН Василь Небензя, повідомляє ТАСС

"Сьогодні нами спрямовано відповідний проект резолюції голові Ради Безпеки і генеральному секретареві ООН. Сподіваємося, що найближчим часом він буде поширений серед членів Ради", - сказав дипломат.

За його словами, найближчим часом текст буде вивчений експертами країн-членів Радбезу, а основний етап переговорів розпочнеться наступного тижня після повернення постпредів із поїздки до Ефіопії.

Читайте також: Росіян серед миротворців на Донбасі бути не може - МЗС

Як повідомлялося, у коментарі МЗС України у зв'язку з інформацією ЗМІ про останні заяви керівництва РФ про можливість розміщення миротворців ООН на Донбасі йдеться, що Україна готова вивчити питання розгортання на території держави миротворчої операції під егідою ООН у руслі офіційного звернення Президента України Петра Порошенка ще у березні 2015 року до генерального секретаря ООН і голови Ради безпеки ООН. 

Путін у вівторок, 5 вересня, схвалив ідею введення миротворців ООН на Донбас для захисту місії ОБСЄ, але заявив, що ці сили повинні знаходитися тільки на лінії розмежування і що це необхідно погоджувати з ватажками "ЛНР" і "ДНР".

Раніше, 22 серпня, Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна восени на сесії Генеральної асамблеї ООН вийде з ініціативою про введення миротворців ООН на непідконтрольні території Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-