Україна має скористатися заявою Путіна про миротворців - Айвазовська

Україна має скористатися заявою Путіна про миротворців - Айвазовська

Укрінформ
Україна має не тільки запропонувати Раді Безпеки ООН свій проект резолюції щодо миротворців на Донбасі, а й використати політичну заяву президента Росії для просування в ООН власного порядку денного.

Про це написала у Facebook член політичної підгрупи у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ольга Айвазовська.

"Політична заява Путіна про доручення та підготовку проекту резолюції на РБ ООН щодо миротворців на Донбасі - спроба не стільки перехопити ініціативу в України, скільки девальвувати саму ідею... Україні варто запропонувати не лише свій проект резолюції, мобілізуючи всіх партнерів в РБ ООН, а й використати цю епічну ініціативу для нав'язування власного порядку денного", - написала Айвазовська.

Коментуючи заяву президента Росії, вона звернула увагу на те, що окупант навіть не між рядків, а прямо говорить про охоронців для спостерігачів СММ ОБСЄ з функціоналом, який не зачіпає потреби та інтереси мирного населення, і розташування їх на лінії зіткнення. 

"З часом, звісно, виявиться, що і миротворцями повинні бути в переважній чисельності росіяни, що, на думку РФ, буде цілком логічним кроком", - спрогнозувала Айвазовська.

Читайте також: Геращенко відповіла Путіну: Миротворці мають бути на всіх окупованих землях

У цьому контексті вона нагадала, що в Молдові росіян не можуть позбутись навіть після рішення Конституційного суду цієї країни про невідповідність основному закону присутності "миротворців". "11відсотків їхньої території окуповано, і цей "баланс" активно підтримується росіянами понад 20 років", - констатувала член політичної підгрупи ТКГ.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін заявив на прес-конференції за підсумками саміту БРІКС у вівторок, 5 вересня, що вважає за доречну присутність миротворців для гарантування безпеки працівників ОБСЄ на Донбасі, проте ці сили мають перебувати тільки на лінії розмежування, що потрібно узгоджувати з "ЛНР" і "ДНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-