Геращенко відповіла Путіну: Миротворці мають бути на всіх окупованих землях

Геращенко відповіла Путіну: Миротворці мають бути на всіх окупованих землях

Укрінформ
Доручення президента РФ Володимира Путіна міністрові закордонних справ Сергію Лаврову подати резолюцію у Радбез ООН щодо миротворців на лінії зіткнення є спробою спотворити українську ідею щодо озброєної миротворчої місії на окупованому Донбасі. 

Про це написала у Facebook член гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко. 

"Путін, у кращих традиціях гібридної війни, намагається спотворити ідею українського керівництва щодо миротворців на Донбасі, перевернути все з ніг на голову. Він доручає своєму вірному міністру Лаврову подати резолюцію в Радбез ООН щодо миротворців на лінії зіткнення. Хвилиночку: лінія зіткнення стала лінією зіткнення через російську агресію. Для нас це лінія дотику, дотику з тимчасово окупованими Мордором територіями, які ми обов'язково повернемо. Це лінія, яка має зникнути назавжди з української землі в день повернення контролю над кордоном. Це не український кордон, тому не може бути й мови про миротворців виключно вздовж лінії дотику", - написала Геращенко.

Читайте також: Миротворці на Донбасі: Путін не те, щоб проти, але вже висунув умови

Вона додала, що кремлівські сценарії й спроба підміни понять, спотворення самої ідеї миротворців "не пройдуть". 

"Миротворці мають бути введені на всю окуповану росіянами територію, аби моніторити безпекову ситуацію і демілітаризацію, їх мандат має закінчуватися на українсько-російському кордоні. А це Ізварине й інші пункти перетину державного українського кордону, а не Станиця Луганська чи Мар'їнка, як того дуже хочеться кремлівському вождю", - наголосила перший віце-спікер. 

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін заявив на прес-конференції за підсумками саміту БРІКС у вівторок, 5 вересня, що вважає за доречне присутність миротворців для гарантування безпеки працівників ОБСЄ на Донбасі, проте ці сили мають перебувати тільки на лінії розмежування, що потрібно узгоджувати з "ЛНР" і "ДНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-