Раді запропонують кілька законопроектів щодо захисту держкордону

Раді запропонують кілька законопроектів щодо захисту держкордону

Укрінформ
Група народних депутатів 5 вересня планує зареєструвати три законопроекти, що стосуються облаштування державного кордону та захисту прикордонних регіонів.

Про це повідомив народний депутат України, керівник ініціативної групи «депутатські канікули» Сергій Рудик 4 вересня під час прес-конференції в Укрінформі.

«З 24 липня по 10 серпня ми об'їхали дев'ять областей: вісім із них, які межують із країною-агресором, а також Одеську область, яка межує з невизнаною республікою Придністров'я. Після повернення, 11 серпня, ми створили робочу групу з числа народних депутатів - учасників поїздки (а їх було сумарно 15), які представляють три депутатські фракції та групи: «Блок Петра Порошенка», «Народний фронт» і «Воля народу». Ця група напрацювала ряд законопроектів, три з яких завтра (5 вересня) ми готові зареєструвати», - сказав Рудик.

Загалом, за його словами, робоча група напрацювала зміни до законів «Про державний кордон України», «Про військово-цивільні адміністрації», «Про державний бюджет України», а також Водного та Земельного кодексів України. До того ж, пропонують зміни до деяких законів щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні АТО, зазначив Рудик.

Так, напрацьованими законодавчими ініціативами пропонується державний кордон визначати не лише як лінію, але й систему інженерно-технічних споруд для реального захисту. Та найголовніше - законодавчо закріпити необхідність встановлення кордону з Росією, незважаючи на призупинення демаркації Російською Федерацією в односторонньому порядку, сказав депутат.

Читайте також: Біометричний контроль на кордоні не знімає питання віз із РФ - Парубій

Зокрема, зміни до закону «Про державний бюджет України» передбачають збільшення видатків Держприкордонслужбі (не менше 600 млн грн) для реалізації першого етапу підвищення щільності охорони державного кордону шляхом створення мобільних польових містечок. Крім того, ініціатори законопроекту пропонують спрямувати 15 млн грн на встановлення вишки у місті Покровськ Донецької області та 5 мільйонів - на забезпечення бібліотек військових і прикордонних частин сходу літературою з історії України.

Зазначалося, що у рамках робочої поїздки народні обранці побували в Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Херсонській, Миколаївській і Одеській областях. За час робочої поїздки вони відвідали об'єкти чотирьох регіональних управлінь, сім контрольних пунктів в'їзду-виїзду, шість міжнародних і міждержавних пунктів пропуску, 12 прикордонних загонів, 12 підрозділів, два місцевих пункти пропуску, відвідали три державних підприємства оборонного значення, а також провели дев'ять прийомів громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-