Угода про асоціацію: Геращенко каже, що Київ відстає від графіка

Угода про асоціацію: Геращенко каже, що Київ відстає від графіка

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що уряд і парламент відстають у графіку реалізації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Про це вона сказала під час засідання Погоджувальної ради у парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нашою дорожньою картою має стати виконання Угоди про асоціацію... На жаль, ми значно відстаємо, уряд і парламент, значно відстаємо у графіку виконання позицій імплементації Угоди про асоціацію – як у прийнятті відповідного законодавства, так і, на жаль, у прийнятті підзаконних актів... Є неправильним той факт, що в уряді досі не створено нормальну експертизу законодавства відносно відповідності до ЄС", - сказала Геращенко.

Читайте також: Юнкер: Набуття чинності Угоди про асоціацію з Україною - свято для всієї Європи

Вона також звернулась до Голови Верховної Ради Андрія Парубія з проханням найближчими днями провести спеціальну нараду за участю голів фракцій, голови профільного комітету з євроінтеграції та віце-прем'єр-міністром з питань євроінтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе для того, щоб промоніторити невиконання зобов’язань.

Геращенко також запропонувала визначити як пріоритет роботи парламенту імплементацію законодавства щодо зобов’язань у зв'язку з Угодою про асоціацію.

Як повідомляв Укрінформ, 1 вересня набула повної міжнародно-правової чинності Угода про асоціацію між Україною і Європейським Союзом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-