Юнкер: Набуття чинності Угоди про асоціацію з Україною - свято для всієї Європи

Юнкер: Набуття чинності Угоди про асоціацію з Україною - свято для всієї Європи

Укрінформ
Набуття чинності Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом є вагомим досягненням сторін, незважаючи на всі виклики.

На цьому наголосив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер у заяві з нагоди набуття з 1 вересня чинності Угодою про асоціацію Україна-ЄС.

«Сьогодні, незважаючи на всі виклики, ми це зробили. Разом із набуттям чинності Угоди про асоціацію з Україною Європейський Союз виконав свої зобов’язання перед нашими українськими друзями. Я вдячний усім, хто зробив це можливим. Тим, хто стояв на Майдані, та тим, хто напружено працював заради реформування країни, щоб зробити її кращою. Це день для святкування на нашому Європейському континенті», - наголосив президент Єврокомісії.

У свою чергу високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні відзначила, що набуття чинності Угоди забезпечить тісніші зв’язки між громадянами України та ЄС, надасть більше можливостей підприємцям, розвиватиме обмін досвідом та інформацією.

Читайте також: Відсьогодні діятимуть понад сто нових положень Асоціації Україна-ЄС

«Це засвідчує, що ми поділяємо спільні цінності та завдання і що українці можуть покладатися на підтримку Євросоюзу та співпрацю у наступні роки», - сказала Могеріні.

Єврокомісар з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоганнес Ган зазначив, що наступні покоління українських громадян отримають переваги від тіснішої асоціації з ЄС.

«Перші конкретні результати імплементації Угоди вже відчутні: зріс експорт України до Євросоюзу, і ЄС підтвердив свою позицію як головний торговельний партнер України», - сказав єврокомісар.

Він також відзначив безпрецедентні реформи в Україні, хоча й визнав, що роботи ще багато, включаючи боротьбу з корупцією.

«Євросоюз продовжить підтримку зусиль реформ в України як на експертному рівні, так і фінансово», - запевнив Ган.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-