НАЗК просить Кабмін призначити конкурс на звільнену Радецьким посаду

НАЗК просить Кабмін призначити конкурс на звільнену Радецьким посаду

Укрінформ
Конкурсна комісія з відбору кандидатів на посади членів Національного агентства з питань запобігання корупції рекомендує уряду оголосити конкурс на посаду члена НАЗК, вакантну після звільнення Руслана Радецького.

Таке рішення ухвалено на засіданні комісії в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«18 серпня Кабінет міністрів достроково припинив повноваження Радецького Руслана Станіславовича у зв'язку з поданням ним заяви про відставку. Так само нам відомо, що 28 серпня Руслан Радецький офіційно був звільнений, тобто припинив трудові відносини з НАЗК, і тому закон нас зобов'язує звернутися до Кабміну щодо оголошення повторного конкурсу на посаду члена НАЗК», - заявив член комісії - голова Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко.

Читайте також: Новак пообіцяв упродовж 10 днів виконати вимоги припису НАЗК

Зокрема, у рішенні комісії пропонується встановити двотижневий період для подачі документів кандидатами від моменту, коли Кабмін ухвалить рішення про повторний конкурс, і далі оголосити початок подачі документів кандидатами на посади членів НАЗК не пізніше трьох днів з дня відповідного розпорядження уряду. 

«Це означає, якщо ми сьогодні таке рішення приймемо, наступної середи на наступному засіданні Кабінет міністрів оголосить цей конкурс і по суті буде відкрита можливість для подачі документів», - пояснив Ващенко.

Він також нагадав, що раніше комісія оголосила конкурс на посаду члена НАЗК замість Руслана Рябошапки, який подав у відставку. 

За словами Ващенка, до 6 вересня триває подача документів кандидатами, тому він запропонував на етапі подачі есе і заслуховування кандидатів "об'єднати ці два процеси".  

"Тобто по суті співбесіди і спілкування з кандидатами зробити відразу на дві посади", - уточнив Ващенко.

Цю пропозицію підтримали всі присутні члени комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-