Порошенко привітав заяву Меркель та Макрона щодо

Порошенко привітав заяву Меркель та Макрона щодо "шкільного" перемир'я

Укрінформ
Режим припинення вогню має набути всеохоплюючого характеру, створивши сприятливі умови для відновлення суверенітету та територіальної цілісності України.

Про це написав Президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

"Вітаю заяву лідерів Німеччини та Франції із наполегливим закликом, передусім, до Президента Росії, як країни-агресора та сторони конфлікту, забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню у зв'язку з початком навчального року", - йдеться у дописі.

Читайте також: Меркель – Макрон: "шкільне" перемир'я на Донбасі не дотримується

Президент заявив, що зі свого боку доручив керівництву Збройних сил України продовжувати дотримуватися оголошеного режиму тиші. За його словами, ця тема, серед іншого, обговорювалася під час сьогоднішньої наради з військовим керівництвом в Краматорську.

"Режим припинення вогню з нагоди початку навчального року має набути всеохоплюючого характеру, створивши сприятливі умови для просування мирного процесу з метою відновлення суверенітету та територіальної цілісності України", - додав Президент.

Читайте також: "Тиша" на Донбасі: сили АТО не піддаються на провокації окупантів

Нагадаємо: 22 серпня лідери "нормандської четвірки" - президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Росії Володимир Путін і президент України Петро Порошенко - підтримали рішення щодо "шкільного" перемир'я на Донбасі, починаючи з 25 серпня.

Читайте також: Порошенко про "шкільне" перемир’я: Третю добу не маємо бойових втрат

Наступного дня Тристороння контактна група із врегулювання ситуації на сході України домовилася про припинення вогню на Донбасі. Перемир'я приурочене до початку нового навчального року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-