Меркель – Макрон:

Меркель – Макрон: "шкільне" перемир'я на Донбасі не дотримується

Заява
Укрінформ
Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон констатували, що незважаючи на домовленості, досягнуті у "нормандському форматі", ситуація на Донбасі не сильно покращала, та закликали сторони докласти більше зусиль для повного припинення вогню.

Про це йдеться у спільній заяві двох лідерів, опублікованій на сайті глави німецького уряду.

"Ми наполегливо закликаємо президента Путіна і президента Порошенка повною мірою виконати свої зобов'язання, відкрито і чітко підтримати перемир'я та забезпечити, аби відповідні інструкції були передані військовим і силам на місцях", - йдеться у заяві.

Меркель і Макрон відзначили, що незважаючи на спільну підтримку глав держав і урядів "нормандської четвірки", оголошене Тристоронньою контактною групою нове перемир'я сторонами не дотримується. Все ще відбуваються чисельні порушення режиму "тиші", у тому числі із застосуванням важких озброєнь. Спостережна місія ОБСЄ продовжує доповідати про загрози для її персоналу та обмеження свободи пересування, особливо на непідконтрольних українському уряду територіях, йдеться у заяві.

Читайте також: Порошенко про "шкільне" перемир’я: Третю добу не маємо бойових втрат

Його автори вважають важливим поліпшення взаємодії у рамках Спільного центру по контролю і координації та знову закликають усі сторони забезпечити вільний і безпечний доступ для спостерігачів ОБСЄ.

Найближчими днями Німеччина і Франція уважно стежитимуть за  ситуацією, пообіцяли їх лідери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-