США хочуть відновити цілісність і суверенітет України - Волкер

США хочуть відновити цілісність і суверенітет України - Волкер

Відео
Укрінформ
Спеціальний представник США щодо врегулювання в Україні Курт Волкер підтвердив, що метою США є відновити територіальну цілісність України і її суверенітет.

Виступаючи в перебігу відвідин Литви у Вільнюському університеті на конференції про регіональне лідерство, він нагадав, що ці цілі визначив державний секретар США Рекс Тіллерсон, коли відвідував Київ 9 липня.

Крім того, США мають на меті допомогти встановити безпеку для всіх громадян України, незалежно від їхньої національної чи релігійної належності.

Читайте також: Гримчак заявив, що Росія піде з Донбасу

Волкер звернув увагу, що на Європейському континенті, «на відстані менш ніж півтора годин польоту літаком», нині «вирує гаряча війна», і про це не можна забувати.

Щоб зупинити це, він закликав перш за все досягти тривалого і міцного режиму припинення вогню.

Нагадаємо: у вівторок Курт Волкер провів у Вільнюсі зустрічі з президентом Литви Далею Грібаускайте та міністром закордонних справ Лінасом Лінкявічусом на теми виконання мінських домовленостей про врегулювання на окупованій частині українського Донбасу і про підтримку реформ в Україні.

У середу, 23 серпня, Курт Волкер приїде до Києва, де має обговорити з керівником МЗС України Павлом Клімкіним результати зустрічі з Сурковим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-