Волкер вважає, що російська агресія становить ризик для всієї Європи

Волкер вважає, що російська агресія становить ризик для всієї Європи

Укрінформ
Спеціальний представник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер заявив, що російська агресія - це ризик не лише для України, а й для всієї Європи.

Про це він сказав на прес-конференції у Вільнюсі, повідомляє ВВС Україна.

"Ми зібралися тут, коли на Європейському континенті тривають бойові дії. Звідси - це менше, ніж дві години літаком. Цього не мало статися взагалі, та тепер ми маємо робити все, щоб припинити людські страждання... Це виклик не лише для України, це ризики для цілої Європи", - заявив Волкер.

Він нагадав, що основні цілі США щодо України декларував під час свого візиту до Києва держсекретар Рекс Тіллерсон. "Це - відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, а ще гарантування безпеки усім громадянам - безвідносно їхньої національності чи віросповідання. Перший крок на цьому шляху - довготривале припинення вогню", - сказав спецпредставник США.

Як повідомлялося, напередодні у Мінську він провів зустріч із помічником президента РФ Владиславом Сурковим, після якої Сурков заявив, що Волкер запропонував "свіжі ідеї та новаторські підходи щодо їхньої реалізації" в рамках Мінського процесу.

А сьогодні у Вільнюсі Волкер обговорив підтримку Мінських домовленостей з президентом Литви Далею Грібаускайте та зустрівся з міністром закордонних справ Лінасом Лінкявічюсом.

"Україні необхідна міжнародна підтримка в умовах окупації Криму та російської агресії на Донбасі. Особливо важливо, щоби запроваджені США та Євросоюзом санкції проти Росії залишалися до того часу, поки Мінські угоди не будуть повністю виконані, а Крим не буде повернуто Україні", - йдеться у повідомленні прес-служби президента Литви.

У середу, 23 серпня, Курт Волкер приїде до Києва, де має обговорити з керівником МЗС України Павлом Клімкіним результати зустрічі з Сурковим.

Читайте також: Волкер зустрівся у Вільнюсі з главою МЗС Литви

За інформацією Держдепартаменту США, Волкер у столиці України приєднається до міністра оборони США Джеймса Меттіса. Представники американської делегації на зустрічах з українськими високопосадовцями обговорять "наступні кроки у дипломатичних переговорах з метою відновлення суверенітету й територіальної цілісності України".

Курт Волкер, який раніше був послом США в НАТО, був призначений спеціальним представником щодо ситуації в Україні 7 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-