Гройсман розраховує, що законопроект про освіту приймуть восени

Гройсман розраховує, що законопроект про освіту приймуть восени

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розраховує на те, що Верховна Рада України ухвалить закон про освіту восени.

На цьому він наголосив на Всеукраїнській серпневій конференції педагогічних працівників, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Законопроект про освіту, на жаль, до завершення сесії ми не змогли розглянути у стінах українського парламенту, але я глибоко вірю в те, що восени це питання буде вирішене, і Верховна Рада прийме цю реформу», - сказав Гройсман.

Він наголосив, що кожний рік відсутніх змін у цій сфері дуже дорого коштує. Звісно, додав Прем’єр-міністр, показники освіти в нашій країні є достатніми, бо вчителі вкладають у своїх учнів серце та душу, але зміни вкрай необхідні.

Гройсман наголосив, що влада розуміє надзвичайно високу роль освіти у подальшому розвитку країни, тому робитиме все необхідне для покращення її стану, для того, щоб повернути повагу до українського вчителя, для підвищення заробітної плати для освітян.

Читайте також: У Міносвіти кажуть, що не могли заборонити поїздку українських школярів до Росії

«Ми маємо з вами побудувати таку систему, яка буде базуватися на кількох важливих позиціях. По-перше, маємо сформувати систему мотивації вчителів, в тому числі й фінансово», - сказав він.

Прем’єр наголосив, що також треба забезпечити потужну матеріально-технічну базу навчальних закладів. Відкритим поки залишається питання придбання шкільних автобусів, закупівлі всього необхідного обладнання. На це вже було виділено 209 млн грн, з яких половина коштів уже профінансована.

«Це тільки початок повноцінної модернізації освіти. Дійсно, ми з вами стоїмо на порозі реформ, але в змінах можливо опиратися тільки на професіоналізм українського освітнього середовища, тому нові програми навчання, нові вимоги — це є ще одна складова нової якісної української освіти», - наголосив Прем’єр-міністр.

Планується, що сьогодні учасники конференції обговорять реформу загальної середньої освіти – Нова Українська Школа та Державний стандарт початкової загальної освіти.

Також будуть презентовані оновлені навчальні програми для 5-9 класів та інформація щодо підготовки навчальних закладів до 2017/2018 навчального року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-