У Міносвіти кажуть, що не могли заборонити поїздку українських школярів до Росії

У Міносвіти кажуть, що не могли заборонити поїздку українських школярів до Росії

Укрінформ
Поїздка українських школярів до Москви і Санкт-Петербургу, організована Російським центром культури та науки у Києві, відбулася в час канікул і відпусток, і Міністерство освіти та науки не може впливати на цей процес.

Про це журналістам у четвер заявив заступник міністра освіти та науки Павло Хобзей, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз канікули, немає навчального процесу, вчителі у відпустках, і коли відбуваються такі поїздки, ми не можемо сказати, що громадяни України не відвідують Росію, кордон не закритий. Ми не можемо і не маємо права забороняти і немає механізмів, тому що це відбувається поза освітньою системою, за домовленістю з батьками, і батьки приймають те чи інше рішення. Ми не можемо і не маємо права впливати на цей процес (освітні і культурні поїздки до інших країн - ред.), коли є канікули, відпустки, ми не маємо права давати вказівки батькам, вчителям, що їм робити", - сказав Хобзей.

Читайте також: У Міносвіти доопрацювали програми з природничих наук для 10-11 класів

За його словами, вчителька, яка має відношення до організації цієї поїздки, працює в одній із київських шкіл та викладає зарубіжну літературу та російську мову. Зауважень до її роботи керівництво не має. З самою вчителькою, Ганною Новіковою, співробітникам Міністерства зв'язатися не вдалося, вона знаходиться у відпустці.

Хобзей повідомив, що МОН звернулося до Служби безпеки, щоб вони дали повну оцінку роботі цього центру, а також заходам, які проводяться ним.

"Ми вважаємо, що такі питання певних інституцій, які організовують такі заходи. Це повинні відповідні служби давати їм оцінку", - сказав Хобзей.

За його словами, відповідальність за учнів та їх безпеку в даному випадку несуть батьки та супроводжуючі особи.

Як відомо, днями в ЗМІ було поширено інформацію, що 70 українських школярів поїдуть до Москви та Санкт-Петербургу для участі в навчально-освітній програмі "Россотрудничества" "Здравствуй, Россия". Стало відомо, що серед 70 учасників - переможці міжнародних та всеукраїнських олімпіад з російської мови, історії культури. Організатором цієї поїздки українських учнів до Росії виступив Російський центр культури та науки в Києві. Також, згідно з повідомленням на сайті цієї організації, до участі в таких програмах долучалися і молоді історики та педагоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-