Полторак підтвердив, що Україна ніколи не постачала ракетні двигуни КНДР

Полторак підтвердив, що Україна ніколи не постачала ракетні двигуни КНДР

Укрінформ
Міністр оборони Степан Полторак назвав фейком інформацію про нібито продаж Україною Північній Кореї ракетних двигунів.

Про це він сказав журналістам під час представлення нового начальника Національного університету оборони імені Івана Черняховського, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це черговий фейк", - сказав міністр, додавши, що така інформація поширена з метою дискредитації України.

Він наголосив, що Україна ніколи не постачала ракетні двигуни Північній Кореї.

Читайте також: Автор дослідження щодо України та ракетних двигунів КНДР заявив про помилку

Як повідомляв Укрінформ, газета The New York Times з посиланням на старшого наукового співробітника Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS) Майкла Еллемана та секретні оцінки американських спецслужб стверджувала, що успіх Північної Кореї у випробуванні міжконтинентальної балістичної ракети став можливим завдяки закупівлям потужних ракетних двигунів з "чорного ринку", ймовірно, від українського заводу "Південмаш", який історично пов'язаний з російською ракетною програмою.

Секретар РНБО Олександр Турчинов спростував повідомлення The New York Times, наголосивши, що Україна дотримується всіх узятих на себе міжнародних зобов'язань, тому підприємства українського оборонного та авіакосмічного комплексу не постачали зброю та військові технології до Північної Кореї.

У державному підприємстві "Південний машинобудівний завод ім. Макарова" також заявили, що не мають жодного зв'язку з ракетними програмами Північної Кореї.

Згодом Майкл Еллеман, на статтю якого про ракетний зв'язок України та КНДР послалася The New York Times, заявив в інтерв'ю "Голосу Америки", що видання неточно передало його висновки. Зокрема, він наголосив, що жодних доказів причетності до поставок двигунів Північній Кореї українською владою не було і немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-