Автор дослідження щодо України та ракетних двигунів КНДР заявив про помилку

Автор дослідження щодо України та ракетних двигунів КНДР заявив про помилку

Укрінформ
Майкл Эллеман - автор статті щодо ракетного зв'язку України та КНДР, на яку послався американське видання The New York Times, заявив, що видання неточно передало його висновки.

Про це він сказав в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Я не знаю, які джерела використовували New York Times. Я тільки знаю, що я їм сказав. Стало очевидним, що Північна Корея отримала якусь технологію. Якщо звузити коло джерел цієї технології, проаналізувавши її останні тестування та настройки двигуна, можна зрозуміти, які зміни вони зробили. І це все - зменшує коло джерел, які могли б надати їй цю технологію", - сказав він.

Читайте також: В Україні не видали жодного дозволу на поставки в КНДР двигунів до ракет - експортний контроль

Эллеман нагадує, що до 2006 року РФ купувала у Південмашу ракети-носії Циклон-2. При цьому вчений підкреслює, що не мав ніяких контактів з росіянами.

"Я не фанат Путіна. У мене є велика симпатія до України. Я проти анексії Криму. Я не приймаю участі в пропаганді, яку проводить Росія", - заявляє Эллеман.

"Якщо уважно почитати, що я написав, стає очевидно, що я не впевнений, що технології поставили з України", - підкреслив він, додавши, що жодних доказів причетності до поставок двигунів українською владою не було і немає.

Читайте також: Горбулін вважає "ракетний скандал" частиною боротьби у військово-промисловій сфері

Нагадаємо: раніше на сайті американської щоденної газети The New York Times була опублікована стаття із заголовком "Північнокорейський ракетний успіх пов'язаний з українським заводом, кажуть дослідники".

Читайте також: Росія попри санкції 17 років озброювала КНДР - Стокгольмський інститут миру

У статті з посиланням на дослідження спеціаліста з ракетним питань в Міжнародному інституті стратегічних досліджень (International Institute for Strategic Studies, IISS) Майкла Эллемана (Michael Elleman) говориться, що останні успіхи КНДР випробування міжконтинентальної балістичної ракети "стали можливі завдяки покупкам потужних ракетних двигунів на чорному ринку, ймовірно, в українського заводу, що має історичні зв'язки з російською ракетною програмою".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-