Жебрівський вважає, що Росія воює в Україні не за землю

Жебрівський вважає, що Росія воює в Україні не за землю

Укрінформ
На думку голови Донецької ОДА Павла Жебрівського, Росія веде боротьбу за Україну, зокрема, через її інтелектуальний ресурс.

Про це керівник обласної ВЦА сказав в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу.

“Я довго аналізував і думав – навіщо Путіну і Росії Україна? Землі у них більш ніж достатньо. Там лад не можуть навести. І проаналізувавши в тому числі й історичні аспекти, я усвідомив для себе – російська імперія неможлива без людського ресурсу України. Без підживлення людським інтелектуальним ресурсом з України російська імперія згине. І саме через це вся оця боротьба і йде”, - заявив він.

На переконання Жебрівського, Кремль намагається дестабілізувати Україну та встановити над нею контроль: “Очевидно, що Путін не збирається відпускати Україну. Йому не потрібна ні частина Донеччини чи Луганщини, ні весь Донбас. Путін хоче всю Україну”.

Читайте також: Жебрівський пояснив, чому неможливо відключити воду “ДНР”

Водночас очільник Донеччини вважає, що на сьогодні в Росії "потуги до широкомасштабного наступу" немає.

“Наші Збройні сили, Національна гвардія, інші силові структури вже показали, що так просто спостерігати за наступом не збираються. Повністю загарбати Україну неможливо, однак тримати як кровоточиву рану – так. Саме тому і відбуваються ці постійні обстріли, диверсії ворожих диверсійно-розвідувальних груп. Крім того, у Путіна у березні наступного року вибори, і йому потрібно показати, що він вболіває за “данбаський” народ. Тому можливі чергові загострення на Донбасі”, - заявив Жебрівський.

“Путін буде лізти доти, поки не отримає по зубах”, - додав він.

Детальніше читайте в інтерв'ю Павла Жебрівського на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-