У липні Росія поставила на Донбас 4 танки, 4 артсистеми і 7 “Градів”

У липні Росія поставила на Донбас 4 танки, 4 артсистеми і 7 “Градів”

Документ
Укрінформ
Представник України У підгрупі з безпеки ТКГ на переговорах в Мінську Євген Марчук оприлюднив дані про постачання російського озброєння на окупований Донбас.

Про це він написав у Фейсбуці.

“Коли я чую, як в пропасниці б'ється російська пропаганда з приводу можливої передачі Україні Сполученими Штатами летальної зброї оборонного характеру і як їй підспівують деякі наші "експертики" , подаю маленький фрагмент із офіційних матеріалів, які українська сторона кожного разу оприлюднює під час засідань Робочої групи з питань беспеки в Мінську. Цю інформацію чує не тільки російська сторона, а і координатор роботи нашої групи від ОБСЄ в перекладі англійською”, - пише Марчук.

За його словами, російська сторона завжди заперечує, заявляючи, що це не підтверджені дані, наполягаючи, “щоб ми показали з якої точки і в який час доби велась з'йомка”.

“А далі справа техніки виявити і устаовити, хто це міг робити чи виявити точне місце знаходження прихованої камери. Кому треба, в тому числі і за межами України, бачать те, що треба. І точний (до хвилин час) і навіть GPS координати. Ця інформація по стану на 2 серпня”, - пише Євген Марчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-