Нардеп розповів про зміни на кордоні України за час агресії РФ

Нардеп розповів про зміни на кордоні України за час агресії РФ

Укрінформ
Стан українсько-російського державного кордону наразі набагато кращий, ніж до початку збройного протистояння Російської Федерації з Україною.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповів під час перебування на Херсонщині народний депутат України Сергій Рудик, який у складі депутатської групи інспектує зараз сухопутний і морський українсько-російський державний кордон.

"Я б сказав, що кордон (українсько-російський - ред.) зараз у набагато кращому стані, ніж він був, до речі, до початку війни. Щоб ви уявляли, кордону з Росією, по суті, не було. Тобто, було голе поле, де не було ніяких загорож, ніяких валів, нічого. А це 2 тис. 200 кілометрів, якщо говорити про суходіл, і увесь морський кордон", - розповів Рудик.

Читайте також: Нардепи проїдуться вздовж кордону з РФ, аби розвіяти "міфи про Стіну"

Як він наголосив, що усі керівники територіальних підрозділів української прикордонної служби на українсько-російському кордоні пройшли АТО, знаходились у зоні бойових дій достатньо тривалий час - по одному року і більше. "Тобто, вони є, по суті, вже бойовими і генералами, і полковниками", - сказав народний депутат.

Як повідомляв Укрінформ, інспектування народними депутатами України українсько-російського кордону розпочалося, за словами Рудика, на початку депутатських канікул. "Ми вже пройшли Чернігівську, Сумську, Харківську, Луганську, Донецьку, Запорізьку та Херсонську області. У нас лишається Миколаївська та Одеська області", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-