У БПП пропонують саджати за незаконний перетин кордону громадянами Росії

У БПП пропонують саджати за незаконний перетин кордону громадянами Росії

Укрінформ
Голова фракції “Блок Петра Порошенка” Артур Герасимов і його заступник представник Президента в парламенті Ірина Луценко пропонують запровадити кримінальну відповідальність за незаконний перетин державного кордону громадянами держави-агресора.

Відповідний законопроект №7017 зареєстровано у парламенті 2 серпня.

Документом пропонується доповнити Кримінальний кодекс України новою статтею, яка передбачає, що перетин кордону зазначеними особами поза пунктами пропуску або в без відповідних документів або за документами, що містять недостовірні відомості, карається позбавленням волі на строк до 3 років. Водночас те саме діяння, вчинене повторно або групою осіб, пропонується карати позбавленням волі на строк від 3 до 5 років. Якщо ж при цьому такі дії вчиняються із застосуванням зброї, то покарання передбачається в вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.

Зараз законодавство передбачає за такі дії лише адміністративну відповідальність у вигляді штрафу у розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 — 2400 грн) або арешту на строк до 15 діб. “Таким чином, вид відповідальності та розмір санкції, передбачені за незаконне перетинання кордону представниками держави-агресора, в умовах сьогодення є неспівмірними із суспільною небезпечністю таких діянь”, - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Читайте також: Аваков вважає, що треба негайно переписати закони про громадянство

Як повідомлялось, 30 червня 2017 року на адміністративній межі з анексованим Кримом у Херсонській області прикордонники спільно з військовослужбовцями Збройних сил України затримали двох співробітників ФСБ РФ, які, за їхніми словами, нібито «виконували роль порушників кордону під час навчань, проте збилися з маршруту, втратили орієнтування» і, таким чином, опинилися на материковій частині України.

У січні 2015 року ВР визнала Росію державою-агресором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-