У Кабміні сказали, коли запустять кадрову реформу

У Кабміні сказали, коли запустять кадрову реформу

Укрінформ
Уряд планує призначити  перших фахівців з питань реформ у міністерствах-учасниках пілотного проекту 1 листопада, якщо процес їх конкурсного відбору буде організовано якісно і вчасно. 

Про це заявила у четвер на засіданні круглого столу  на тему: "Кадрова революція влади: як уряд буде набирати нових фахівців-реформаторів та шукати шляхи зробити систему більш ефективною" заступник державного секретаря Кабінету міністрів України Тетяна Ковтун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Звісно, у кожному міністерстві можуть бути відхилення плюс-мінус декілька днів, але ми очікуємо, що з 1 вересня почнеться конкурсний відбір, він займає певний час, і ми очікуємо, що 1 листопада в нас уже, можливо, при правильності всього процесу будуть призначені фахівці з питань реформ у міністерствах", - сказала Ковтун.

Читайте також: Гройсман готовий дві доби не виходити з парламенту заради медреформи

Вона розповіла, що процес реформування уряду має конкретні часові рамки. 

Зокрема, 16 серпня уряд має затвердити оновлену постанову №246 "Про затвердження Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби". За словами Ковтун, наразі це найскладніший документ цієї реформи, бо він істотно змінює конкурсну процедуру. 

"Ми створюємо, можна сказати, паралельний світ - це абсолютно інша конкурсна комісія, інша процедура, інші тести для фахівців з питань реформ. Фактично, ми закладаємо мотивацію для нових людей, щоб вони прийшли на цей конкурс, і ті речі, в яких вони можуть бути сильними, ми ставимо на перший план", - зазначила заступник держсекретаря.  

Ковтун поінформувала, що разом з ухваленням постанови буде запущено веб-портал з поясненням реформи і підходу до конкурсу, а до кінця серпня міністерства мають змінити структуру і штатні розписи, що дасть змогу створити  посади, на які можна оголосити конкурс. 

"Після цього всі вакансії фахівців з питань реформ будуть з'являтися на порталі і відбудеться старт рекрутингу", -  зазначила заступник держсекретаря.

Як повідомляв Укрінформ, в рамках реформування уряду у вигляді пілотного проекту виділено десять відомств, які здійснюватимуть зміни у своїй структурі. Це, зокрема, Мінсоцполітики, Міністерство охорони здоров’я, Мінагрополітики, Міністерство освіти та науки, Мінфін, Мінрегіон, Міненерго, Мінінфраструктури, Мінкульт та Мін’юст. 

На додаток до інституту держсекретарів кожне міністерство планується доповнити так званими генеральними директоратами, які формуватимуть з нуля і в них мають з’явитися посади фахівців з питань реформ. Кандидати на посади в директоратах, для яких одразу передбачено значно вищий рівень оплати праці, мають відбиратись лише на конкурсах. 

Кадрів до нових органів при міністерствах до кінця року планується набрати не менше тисячі. Від кандидатів вимагатимуть професійних та комунікаційних навичок (soft skills), лідерства та мотивації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-