У Пентагоні тривають дискусії щодо зброї для України

У Пентагоні тривають дискусії щодо зброї для України

Укрінформ
Міністерство оборони США поки не отримало політичного рішення від глави Білого дому щодо надання Україні летальної зброї оборонного характеру, однак підтверджує, що обговорення цієї перспективи продовжується.

Про це заявив під час зустрічі з журналістами в Міжнародному прес-центрі Вашингтона офіційний представник Пентагону капітан Джефф Дейвіс, повідомляє Укрінформ.

"Ми не маємо будь-яких змін в політичному плані, щоб робити заяви, але, звичайно, це саме те (питання – ред.), що ми обговорюємо регулярно", - відповів Дейвіс на прохання прокоментувати заяву американського генерала Пола Селви, що Пентагон вивчає варіанти відносно зброї для України.

Читайте також: США надали обладнання для Яворівського полігону - Полторак

Як підкреслив Дейвіс, Пентагон не змінив власної політики в питанні військової допомоги Україні. У цьому зв'язку він зауважив, що керівництво міноборони різного рівня висловлює поради та оцінки щодо цього, однак рішення по зброї приймає глава Білого дому. Він також нагадав, що, починаючи з 2014 року, Пентагон забезпечує Україну нелетальною допомогою, яка включає, в тому числі, техніку та нелетальне озброєння, а також проведення навчань і консультацій.

Як повідомляв Укрінформ, півтора тижні тому заступник начальника Об'єднаного штабу збройних сил США генерал Пол Селва під час слухань у Сенаті заявив, що він особисто підтримує необхідність надання Україні летальної зброї. Він також зауважив, що Пентагон активно залучений до цього питання на міжвідомчому рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-