США надали обладнання для Яворівського полігону - Полторак

США надали обладнання для Яворівського полігону - Полторак

Укрінформ
Сполучені Штати Америки надали обладнання для навчального корпусу Відділу імітаційного моделювання Міжнародного центру миротворчості та безпеки у Яворові.

Про це розповів у середу міністр оборони України Степан Полторак під час зустрічі з делегацією США на чолі з тимчасово виконуючою обов’язки заступника помічника міністра оборони США з політики міжнародної безпеки Лаурою Купер, повідомляє прес-служба Міноборони.

"У майбутніх планах відкриття навчального корпусу Відділу імітаційного моделювання Міжнародного центру миротворчості та безпеки, і я вдячний американській стороні за надання обладнання для роботи Центру", - сказав Полторак.

За його словами, співпраця між Міністерствами оборони України та США є взаємовигідною та ефективною. Зокрема, це стосується підготовки українських військовослужбовців на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки у Яворові.

"Інструктори зі США демонструють високий рівень професіоналізму під час спільних заходів. Наразі ми працюємо над удосконаленням матеріально-технічної бази полігону", - наголосив міністр.

В ході зустрічі сторони також обговорили останні події в районі проведення антитерористичної операції.  Полторак, зокрема, звернув увагу представників американської делегації на те, що, не зважаючи на численні заклики світових політиків та міжнародних організацій щодо необхідності припинення вогню на лінії зіткнення, бойовики продовжують обстріли.

"Оголошене "хлібне перемир’я" на час збору врожаю не виконується з того боку", - підкреслив міністр.

Він також поінформував іноземних колег про досягнення оборонної реформи, стану та перспектив подальшого надання допомоги Україні в галузі оборони, українсько-американського співробітництва у військовій сфері.

Читайте також: Пентагон вивчає, яка летальна зброя потрібна Україні

Під час зустрічі Лаура Купер наголосила на необхідності продовження реформування українського оборонного відомства, а також підкреслила, що в іноземних експертів є розуміння того, наскільки складно проводити реформи в той час, коли відбуваються бойові дії і гинуть люди.

"Найголовніше – це інвестиції в людей, у реформування сержантського корпусу, навчання, удосконалення медичного та логістичного забезпечення відомства. Зробити, або відновити зброю, оснащення можливо, але найголовніше – це люди, їх життя, здоров’я та безпека", – підкреслила Купер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-