Центр протидії корупції vs Матіос: суд перенесли через “секретні” документи

Центр протидії корупції vs Матіос: суд перенесли через “секретні” документи

Укрінформ
Судове засідання щодо розгляду позову Центру протидії корупції (ЦПК) проти головного військового прокурора Анатолія Матіоса перенесли на 11:10 6 вересня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На початку сьогоднішнього засідання представник прокуратури заявив клопотання про проведення судового розгляду цієї справи у закритому режимі у зв'язку з тим, що у справі мають розглядатися документи, що містять інформацію з обмеженим доступом, але ці документи прокурор не надав.

Головуючий суддя у відповідь зазначив, що не може розглядатися питання про закритий режим судового розгляду справи, поки суду не будуть надані ці документи.

"Суд прийняв рішення про оголошення перерви у справі", - сказав головуючий суддя.

Читайте також: Матіос про конкурс у Держбюро розслідувань: Це мій амбітний шанс

Водночас суддя зазначив, що прокуратура матиме час до наступного судового засідання для надання цих документів.

Пізніше у коментарі журналістам член правління Центру протидії корупції Олена Щербан повідомила, що наступне судове засідання у цій справі призначене на 6 вересня на 11:10.

"Також, на нашу думку, якщо у суді мають розглядатися документи, що містять інформацію з обмеженим доступом, то судовий розгляд можна закрити лише в частині розгляду цієї інформації", - додала Щербан.

Як повідомлялося, 30 травня 2017 року ЦПК подав позов до Матіоса та до НАЗК з приводу закриття від громадськості декларацій військових прокурорів.

У НАЗК заявили, що декларації були вилучені з реєстру через рішення Матіоса. Водночас, як зазначили у ЦПК, НАЗК не оприлюднило документ, на підставі якого були вилучені ці декларації.

ЦПК хоче отримати копії цих рішень через суд та добитися їх скасування, а також змусити НАЗК повернути приховані декларації в публічну частину реєстру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-