Розслідування щодо МН17: Гройсман розповів про перешкоди з боку терористів

Розслідування щодо МН17: Гройсман розповів про перешкоди з боку терористів

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман розповів про численні перешкоди з боку терористів у розслідуванні катастрофи МН17 і зусилля України для створення можливостей для неупередженого міжнародного розслідування.

Про це він написав у Facebook.

"Сьогодні річниця страшної трагедії – 17 липня 2014 року над Донеччиною бойовиками був збитий літак рейсу МН17. На борту було 298 людей, всі вони загинули. Сотні людей втратили своїх близьких. У перші години та дні після катастрофи мені, як віце-прем’єр-міністру, довелося займатись організацією розслідування цієї катастрофи і вивезенням тіл загиблих. Це були страшні дні. Ми мали надзвичайно багато перешкод зі сторони терористів. Українські та міжнародні експерти, які працювали на місці катастрофи, не мали жодних гарантій безпеки, проте виконували свою роботу. Знайти тіло кожної загиблої людини і повернути його близьким було нашим обов’язком", - зазначив Гройсман.

За його словами, дуже важливо було також забезпечити усі можливості з боку України для неупередженого міжнародного розслідування. "Воно ще триває, але на сьогодні уже все більше доказів, які підтверджують, що катастрофа МН17 - це спланований терористичний акт. Терористичний акт, який забрав життя невинних мирних людей", - наголосив Прем'єр.

Він заявив, що виконавці та організатори цього теракту мають понести відповідальність.

"Маємо всім світом зупинити агресію з боку РФ і її найманців проти мирних людей!", - резюмував Гройсман.

Сьогодні треті роковини авіаційної катастрофи над Донбасом рейсового пасажирського літака Boeing 737 компанії "Малайзійські авіалінії", що летів за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур.

Читайте також: Трагедія літака MH17: в ЄС очікують на співпрацю країн у розслідуванні

Внаслідок цієї трагедії загинуло 298 людей - усі пасажири та екіпаж. Літак було збито у небі над селом Грабове Донецької області в зоні воєнних дій на Сході України.

На борту лайнера перебувало 192 громадян Нідерландів (один із них мав подвійне громадянство Нідерланди/США), 44 малайзійці (включаючи 15 членів екіпажу і двох немовлят), 27 австралійців, 12 індонезійців (серед них одне немовля), 10 британців (один із них мав подвійне громадянство Велика Британія/ПАР), чотири німці, чотири бельгійці, три філіппінці, один канадець і один громадянин Нової Зеландії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-