У місії України при НАТО пояснили необхідність переглянути

У місії України при НАТО пояснили необхідність переглянути "особливе партнерство"

Укрінформ
Необхідність перегляду Хартії про особливе партнерство Україна - НАТО викликана змінами в ситуації зі сферою безпеки не лише в Україні, а й у світі.

Про це розповів керівник місії України при НАТО Вадим Пристайко в інтерв'ю "Дзеркалу тижня", опублікованому 15 липня. 

"Двадцять років тому, коли підписали Хартію, була зовсім інша ситуація у сфері безпеки в Україні і навколо неї. Тепер нова ситуація, і ці зміни слід відбити в основному документі про співробітництво між Україною і НАТО", - наголосив він.

За словами Пристайка, по-перше, треба виписати точніше, в якій ситуації в сфері безпеки опинилися Україна й Альянс, і яким чином ми можемо допомогти одне одному в цих складних обставинах. "По-друге, не виключаю, що Україна під час роботи над цим документом запропонує уточнити наші цілі й завдання із взаємодії з цим оборонним союзом", - підкреслив дипломат.

Читайте також: Пристайко про ПДЧ для України: Пропозицію почули, але про згоду не йшлося

Говорячи про реакцію на пропозицію української сторони щодо перегляду Хартії, Пристайко сказав, що реакція була "від стриманої до готовності працювати".

Як повідомлялося, віце-прем'єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила про необхідність перегляду Хартії про особливе партнерство Україна - НАТО.

10 липня у Києві відбулося засідання комісії Україна - НАТО.

Хартія про особливе партнерство між Україною та Організацією Північно-Атлантичного договору підписана Президентом України Леонідом Кучмою, Генеральним секретарем НАТО Хав'єром Соланою та лідерами 16 країн-членів НАТО 9 липня 1997 року під час Мадридського саміту. Документ регулює відносини України з НАТО та визначає політичні зобов'язання сторін на найвищому рівні і необхідність розвивати відносини особливого та ефективного партнерства з метою сприяння більшій стабільності і просуванню спільних демократичних цінностей у Центрально-Східній Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-