Пристайко про ПДЧ для України: Пропозицію почули, але про згоду не йшлося

Пристайко про ПДЧ для України: Пропозицію почули, але про згоду не йшлося

Укрінформ
В НАТО почули пропозицію України щодо початку дискусії про надання Плану щодо членства в Альянсі, але не давали згоди стосовно цього.

Про це розповів керівник місії України при НАТО Вадим Пристайко в інтерв'ю "Дзеркалу тижня", опублікованому 15 липня. 

"Я був у кімнаті (для переговорів. - Ред.) і чув, що Президент звернувся з офіційною пропозицією почати діалог про надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО. Представники Альянсу у відповідь сказали, що вони почули цю пропозицію. Про згоду НАТО надати Україні ПДЧ не йшлося", - розповів Пристайко.

Читайте також: В Україні за стандартами НАТО вже підготували 28 бойових підрозділів

Він нагадав, що Україна почала проводити консультації з Альянсом щодо ПДЧ ще до 2006 року, коли Альянс офіційно запросив нашу державу почати роботу в рамках Плану. 

"ПДЧ не тільки логічний крок України, а й обов'язковий маршрут для підготовки всіх нових і потенційних членів Альянсу. Ми втратили занадто багато часу, загрузнувши у внутрішньополітичному протистоянні", - підкреслив керівник місії України при НАТО.

За його словами, нині питання в тому, як повернути втрачені позиції довіри партнерів, як зробити, щоб наступні кроки були максимально ефективними.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко інформував, що в ході засідання комісії Україна - НАТО у Києві 10 липня озвучив пропозицію щодо початку дискусії про надання Україні ПДЧ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-