Україна vs Росія: Київ має достатньо матеріалів для суду ООН – посол

Україна vs Росія: Київ має достатньо матеріалів для суду ООН – посол

Укрінформ
Україна активно готує меморандум в рамках позову проти Росії для подачі до Міжнародного суду ООН у червні наступного року.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів посол України у Нідерландах Всеволод Ченцов.

"На перший погляд, може здаватися, що це значний період часу, але якщо врахувати вимоги до таких документів, то часу насправді обмаль. В української сторони є достатньо матеріалів, які ми можемо представити в суді, і ця робота знаходиться в активній стадії. Тим не менш, чимало ще треба зробити для ретельного відбору доказів, їхньої систематизації та якісного представлення", - сказав він.

Дипломат нагадав, що в документі в письмовому вигляді викладатиметься позиція щодо суті порушень РФ своїх зобов’язань відповідно до Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Читайте також: Суд у Нідерландах щодо МН17 зобов’язує Росію співпрацювати - посол

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний суд ООН у Гаазі оприлюднив часові рамки процесу "Україна проти Росії", визначивши, що Україна має подати свій письмовий меморандум до 12 червня 2018 року, Російська Федерація свій контр-меморандум - до 12 липня 2019 року.

Україна у Гаазі обвинувачує Росію у порушенні двох міжнародних конвенцій - Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-