Порошенко сподівається на посилення ролі ЄС в деокупації Криму та Донбасу

Порошенко сподівається на посилення ролі ЄС в деокупації Криму та Донбасу

Укрінформ
Україна сподівається на те, що Євросоюз посилить свою провідну роль у процесі мирного врегулювання ситуації на Донбасі та підтримці міжнародних ініціатив України з деокупації Криму.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час відкриття пленарного засідання Дев'ятнадцятого Саміту Україна-ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми сподіваємося на подальше посилення провідної  ролі Європейського Союзу у процесі мирного врегулювання ситуації на Донбасі і підтримку міжнародних ініціатив України з деокупації Криму”, - сказав він. 

Читайте також: Туск вважає внутрішні конфлікти найбільшою загрозою Україні

Президент зазначив, що "нормандський формат", де Франція та Німеччина представляють не лише свої країни, а й весь ЄС,  “сьогодні є єдиним важливим інструментом для забезпечення деескалації конфлікту та виведення російських військ за межі території України”.

“Я маю надію, що колись ми проведемо наступні саміти України-ЄС. Дозвольте  мені  висловити це припущення, що  наступні саміти проведемо у Донецьку та Ялті. Я би все можливе  для цього зробив”, - заявив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-