Аудитор для НАБУ: Антикорупційний комітет рекомендує Раді чотирьох кандидатів

Аудитор для НАБУ: Антикорупційний комітет рекомендує Раді чотирьох кандидатів

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції рекомендував парламенту чотирьох кандидатів в аудитори НАБУ від парламенту.

Відповідне рішення комітет затвердив сьогодні на своєму засіданні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, за результатами голосування, антикорупційний комітет затвердив рекомендацію винести на подальше голосування Верховної Ради кандидатури Олександри Яновської, Карлоса Кастресану, Марти Борщ та Сергія Гончаренка. 

Найбільше голосів набрала юрист, громадський діяч Яновська (13), по 9 голосів набрали іспанський прокурор Карлос Кастресана, адвокат зі США Марта Борщ і юрист Гончаренко. 

Очікується, що кандидатури на посаду аудитора НАБУ від парламенту можуть бути винесені на голосування в сесійній залі у четвер, 13 липня.

Загалом на засіданні антикорупційного комітету 12 липня заслухали вісьмох претендентів, після цього члени комітету провели рейтингове голосування за кандидатури.

Читайте також: Поляков вимагає від НАБУ "не ховатися" і вручити йому підозру

Як повідомляв Укрінформ, 5 квітня атикорупційний комітет парламенту оголосив новий конкурс на посаду аудитора НАБУ від Верховної Ради. На конкурс надійшло 9 заявок.

Верховна Рада 21 березня не змогла призначити аудитора НАБУ від парламенту. Ні заступник генерального інспектора Департаменту юстиції США Роберт Сторч, ні Найджел Браун не набрали необхідної кількості голосів депутатів для затвердження на цій посаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-