Гройсман сказав, чого чекає від завтрашнього засідання Ради

Гройсман сказав, чого чекає від завтрашнього засідання Ради

Укрінформ
Кабмин очікує, що 13 липня Верховна Рада зможе розглянути в першому читанні пакет законопроектів щодо пенсійної реформи, а також ухвалити в цілому зміни до держбюджету.

Про це сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання Кабміну, повідомляє Урядовий портал.

Гройсман подякував парламентаріям за внесення законопроектів щодо пенсійної реформі в порядок денний роботи парламенту та додав, що запропоновані рішення розроблені в інтересах громадян.

"Проведення реформи дасть можливість забезпечити справедливість, скасувати оподаткування пенсій, провести індексацію пенсій. Підвищення отримають 9 млн пенсіонерів", - сказав глава уряду і нагадав, що другим етапом реформи стане осучаснення пенсій для військовослужбовців вже з початку наступного року, а також поступовий перехід до розробки та впровадження накопичувальної системи.

"При цьому вік пенсійний загальний – незмінний – 60 років, як і передбачає законодавство", - підкреслив Гройсман.

Читайте також: Президент сподівається, що Рада завтра проголосує за зміни до бюджету

Окремо Прем’єр-міністр звернув увагу на зміни до бюджету, оскільки йдеться про збільшення фінансування програм пільг та субсидій, програм лікування українців за кордоном, розширення номенклатури держпрограми доступних ліків та фінансування сектору оборони й безпеки.

"Ми розраховуємо на завтра, останній пленарний день літа. Думаю, що зможемо консолідувати підтримку парламенту, зможемо розглянути пенсійну реформу в першому читанні та ухвалити зміни до бюджету", - сказав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-