Президент сподівається, що Рада завтра проголосує за зміни до бюджету

Президент сподівається, що Рада завтра проголосує за зміни до бюджету

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко висловив сподівання, що Верховна Рада завтра проголосує за внесення змін до державного бюджету.

Про це він заявив під час відкриття нового заводу заводу GualaPack у Сумах, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сподіваюся, що завтра будуть прийняті зміни до бюджету, які ще більше розширять інвестиційний потенціал", - сказав він.

За словами Президента, ці зміни "також розширять експеримент, який був започаткований моїм законом, коли перевиконання надходжень від митниці, як наслідок боротьби з корупцією, будуть спрямовуватися на будівництво українських доріг".

Порошенко вказав на те, що кошти будуть спрямовуватися по усій території України. Так, за перші п’ять місяців до Сум вже надійшло більше 300 млн грн в рамках експерименту на будівництво доріг. "І ми впевнені, що більше 16 млрд грн лише цього року буде спрямовано на дорожнє будівництво там, де це ніколи не робилося", - додав Президент.

Читайте також: Децентралізація збільшила місцеві бюджети розвитку у сім разів

Як повідомляв Укрінформ, 22 червня народні депутати підтримали за основу проект закону №6600 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік", ухвалити який закликав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Проект закону підготовлено з метою спрямування перевиконання дохідної частини державного бюджету для збільшення видатків на вирішення найнагальніших проблемних питань оборони, громадського порядку і безпеки держави, соціально-економічних та інших нагальних питань.

Поруч з цим 10 липня Рада національної безпеки і оборони України прийняла рішення “Про невідкладні заходи щодо фінансування потреб національної безпеки і оборони України у 2017 році”.

Так, згідно з цим рішенням, Кабінет міністрів має внести до Верховної Ради пропозиції про внесення змін до державного бюджету щодо встановлення додаткових бюджетних призначень для Міністерства оборони України, Національної гвардії, Головного управління розвідки Міноборони, Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту України, Національної поліції України, Адміністрації Державної прикордонної служби України, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки, Адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, Управління державної охорони України, Міністерства юстиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-