Польський експерт пропонує новий підхід до інформаційної війни з РФ

Польський експерт пропонує новий підхід до інформаційної війни з РФ

Укрінформ
Інформаційній війні Росії потрібно протидіяти по-новому, тобто акцентувати увагу не на привабливості моделі західної демократії, а на тому, що життя у самій Росії стає дедалі гіршим.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив радник міністра закордонних справ Польщі Пшемислав Журавський вел Граєвський. 

“Ми хочемо донести до інших країн інформацію про загрозу (Росії. - Ред.). До цього питання потрібно підходити по-іншому. Вже нецікаво показувати переваги демократичних країн, а необхідно демонструвати рівень корупції в Росії й розкрадання окремими високопосадовцями бюджету російського народу. Думаю, що для простих росіян це буде більш болючою картиною. Такого типу речі потрібно показувати в рамках інформаційної війни проти Росії”, - заявив Журавський вел Граєвський. 

Читайте також: У Польщі теж вважають, що наступним кроком Путіна може стати “Білорусьнаш”

За його словами, Росія “грається історією”, аби посварити народи у східній Європі.

“Росія грається історією, як тільки може, особливо – болючою польсько-українською історією. Але не тільки: вона також втручається у польсько-литовські, угорсько-словацькі, угорсько-румунські відносини. Все, що тільки знайде, Москва намагається використати для загострення ситуації”, - підкреслив Журавський вел Граєвський.

Експерт наголосив, що природа "російської гри" вже досить давня, і треба показувати людям, як ця російська система працює. 

“Це дуже важливе завдання для наших політичних еліт, для наших країн. Ми повинні взаємно обговорювати і оборонятися від цих маніпуляцій”, - наголосив він.

На його переконання, співпраця України і Польщі є вирішальною для стабільності й загальної співпраці всього регіону. 

“Якщо Росії вдалося б посварити наші народи, то решта – це вже косметична робота”, - резюмував радник глави МЗС Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-