Турчинов обговорив з Мінгареллі деокупацію Донбасу

Турчинов обговорив з Мінгареллі деокупацію Донбасу

Укрінформ
Секретар РНБО Олександр Турчинов зустрівся з Головою Представництва ЄС в Україні Х'югом Мінгареллі та обговорив питання співпраці України та ЄС в протидії кіберзагрозам.

Про це повідомляє прес-служба секретаря РНБО Олександра Турчинова.

«Співпраця в цьому питанні для нас надзвичайно актуальна, тому що кібернетична війна є однією з небезпечних складових гібридної агресії РФ проти нашої держави», - сказав Турчинов, додавши, що остання атака була найпотужнішою та спрямованою проти інформаційних ресурсів державних структур, банківського сектору, суб'єктів критичної інфраструктури та суб'єктів економічного поля України.

За інформацією прес-центру РНБО, співрозмовники обговорили останню потужну кібератаку на інформаційні ресурси України і питання співпраці України та ЄС в протидії кіберзагрозам, а також особливості проектів законів про Національну безпеку України «Про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей», підготовлені Апаратом РНБО.

Турчинов, у свою чергу, наголосив, що, незважаючи на гібридну війну, яку веде проти України РФ, «ми не зупиняємо процес зміцнення нашої обороноздатності та реформування сектору безпеки і оборони України відповідно до стандартів НАТО».

Читайте також: Турчинов вимагає збільшити фінансування заходів з кібербезпеки

В прес-центрі зазначають, що Мінгареллі уточнив, що для ЄС є принциповим питання підтримки суверенітету та територіальної цілісності України. «Ми підтримуємо реформи, що відбуваються в Україні, та готові до активної співпраці у протидії кіберзагрозам, що становлять спільну небезпеку для наших країн».

Як повідомляв Укрінформ, відбулася зустріч секретаря РНБО Олександра Турчинова з Головою Представництва Європейського Союзу в Україні Х'югом Мінгареллі. Під час зустрічі співрозмовники обговорили питання реформування сектору безпеки і оборони України та співпрацю з ЄС щодо протидії кібернетичній агресії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-