Парламент має увімнути

Парламент має увімнути "зелене світло" НАТОвським законопроектам - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Віце-прем'єр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе закликає Верховну Раду увімкнути "зелене світло" законопроектам, спрямованим на виконання стандартів і вимог членства України в НАТО. 

Про це вона заявила, виступаючи на урочистому засіданні Верховної Ради з нагоди 20-ї річниці підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та Організацією Північноатлантичного договору, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми повинні вивести наше партнерство з Альянсом на новий стратегічний рівень, а це означає тут,  у стінах Верховної Ради, увімкнути "зелене світло" для тих законопроектів, які спрямовані на впровадження стандартів і вимог, які необхідні для членства в НАТО", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

У цьому контексті вона зазначила, що Україні слід посилити і надати системного характеру співробітництву з НАТО у сфері національної безпеки і оборони та інших ключових галузях, підготувати  пропозиції та ініціювати процес приведення Хартії про особливе партнерство між Україною і НАТО у відповідність до сьогоднішніх реалій і геополітичної ситуації у світі, яка стрімко змінюється. 

Віце-прем'єр зауважила, що вирішення цих питань в Україні потребуватиме консолідації позицій усіх гілок влади та громадянського суспільства. 

Читайте також: Україна розраховує інтегруватися до європейської енергосистеми - Климпуш-Цинцадзе

Вітаючи присутніх з 20-річчям Хартії про особливе партнерство, Климпуш-Цинцадзе висловила сподівання, що наступний ювілей цього документа Україна відзначатиме, як мінімум, у статусі країни, яка має План дій щодо членства, а найкраще - в статусі повноправного члена Альянсу. 

"Я не беруся в цьому складному світі прогнозувати, коли саме це станеться. Водночас я вірю, що це однозначно відбудеться, тому що цього потребує, цього вимагає, на це надав мандат український народ. Ми сподіваємося, що наші партнери з країн Альянсу також підтримають Україну в цьому прагненні внутрішніх змін і належності до демократичної сильної безпекової складової світу", - резюмувала віце-прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-