Парубій не виключає

Парубій не виключає "надзвичайно швидкого" рішення про членство України в НАТО

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій не виключає, що рішення про членство України в НАТО може бути ухвалене несподівано швидко.

Про це він сказав на брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна має зробити все можливе, щоб до 2020 року привести сектор безпеки України до стандартів НАТО. А поза тим залишиться лише політичне рішення, ми будемо максимально наближати той день, коли ми зможемо подати заявку і Україна зможе стати членом НАТО", - сказав Парубій.

За його словами, події нині розгортаються настільки швидко, що "рішення Північноатлантичного альянсу і України щодо участі України в НАТО може виникнути несподівано швидко - і для України, і для НАТО".

Читайте також: Голова ПА НАТО закликав Україну боротися з олігархічним впливом

Як повідомляв Укрінформ, 8 червня Верховна Рада ухвалила проект закону № 6470 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зовнішньополітичного курсу України)". Ця законодавча ініціатива має на меті внесення необхідних змін до законів України "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" і "Про основи національної безпеки України" для відновлення цілеспрямованого прагматичного курсу України на набуття членства в НАТО як стратегічного зовнішньополітичного пріоритету держави.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що союзники готові розглянути заявку України на вступ до Альянсу, якщо і коли така надійде.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-