Білий дім чітко розділяє зближення з РФ і санкції проти Кремля - Футей

Білий дім чітко розділяє зближення з РФ і санкції проти Кремля - Футей

Укрінформ
Наміри адміністрації президента США Дональда Трампа поліпшити відносини з Росією не суперечать позиції Вашингтона на підтримку України – ці питання в Білому домі чітко розділяються, й санкції проти РФ через її агресію зберігатимуться й надалі.

Таке переконання висловив у ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу президент Українського конгресового комітету Америки Андрій Футей.

"Передусім, я не думаю, що така позиція розглядається в Білому домі всупереч інтересам України", - відповів представник найбільшої організації української діаспори на запитання, чи не суперечать ініціативи зближення з Росією підтримці України з боку США.

Він звернув увагу, що і сам президент Трамп, і віце-президент Пенса, і держсекретар Тіллерсон, а також офіційні представники Білого дому постійно наголошують, що "санкції проти Росії зберігатимуться, поки вона не поверне Крим та не виведе свої війська з території України". Це тверда позиція адміністрації, зауважив глава УККА.

Він також прокоментував висловлювання держсекретаря США Рекса Тіллерсона під час слухань у Конгресі щодо закликів з боку країн-партнерів до США поліпшити діалог з РФ. "Очевидно, що світ хоче убезпечитися від розв'язання світової війни", - зауважив Футей.

За його словами, з метою просування українського питання на порядку денному зовнішньої політики США українська громада Америки докладає постійних зусиль. Це відбувається як у контактах з конгресменами й сенаторами, так і з представниками адміністрації США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-