Нові санкції Сенату США проти РФ: Гармс здивована

Нові санкції Сенату США проти РФ: Гармс здивована "німецько-австрійським пактом"

Укрінформ
Депутат Європарламенту від Німеччини Ребека Гармс назвала засудження керівниками урядів ФРН і Австрії нових санкцій, схвалених американськими сенаторами, помилковим.

Про це йдеться в коментарі політика, переданому Укрінформу.

"Реакція німецьких і австрійських урядів на рішення Сенату США повністю помилкова", - вважає Гармс.

За її словами, не може бути "німецько-австрійського пакту" проти зусиль Сенату знову підтвердити надійність політики Сполучених Штатів щодо Росії. Гармс вважає, що вотум Сенату є "актом стримування" по відношенню до президента Трампа в цьому питанні. Особливо актуально це у світлі останнього саміту НАТО, уточнює вона.

Депутат ЄП упевнена, що питання про подальше розширення позицій Газпрому на ринку ЄС не має вирішуватися тільки у Берліні. Вона вважає поведінку в цьому питанні австрійського канцлера Крістіана Керна і в ще більшому ступені ФРН Ангели Меркель такою, що суперечить загальній політиці безпеки ЄС і здатною викликати справжнє занепокоєння у країнах на північ і схід від ЄС, особливо в Україні.

Гармс братиме участь у сьогоднішній зустрічі Східного партнерства у Раді із закордонних справ, де звернеться до міністрів у своїй ролі співголови групи Euronest Парламентської асамблеї.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ, віце-канцлер ФРН Зігмар Габріель і канцлер Австрії Крістіан Керн відреагували на рішення Сенату США про посилення антиросійських санкцій, висловивши свою незгоду. Вони закликають не пов'язувати політичні інструменти санкції з економічними інтересами. І зазначають, що це привносить «абсолютно нову і дуже негативну якість у європейсько-американські відносини», оскільки компаніям у Німеччині, Австрії і інших європейських країнах загрожують втрати, якщо вони братимуть участь у проектах відносно природного газу, таких як Nord Stream II з Росією і фінансуватимуть їх.

Фото: commons.wikimedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-