На конференції ОБСЄ Росію закликали звільнити Сущенка й Семену

На конференції ОБСЄ Росію закликали звільнити Сущенка й Семену

Укрінформ
Речниця Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца на конференції Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) у Відні закликала Росію негайно припинити переслідування українських журналістів Романа Сущенка та Миколи Семени.

Про це Беца повідомила у своєму Twitter

"#fomconf2017 Закликала РФ негайно припинити незаконне і політичне переслідування українських журналістів Романа Сущенка та Миколи Семени", - зазначила вона. 

У ході виступу на конференції ОБСЄ Беца також наголосила на грубих порушеннях Росією свободи слова та ЗМІ в окупованому Криму та на Донбасі. 

Як відомо, у Відні 19-20 червня проходить міжнародна конференція ОБСЄ "Свобода ЗМІ у нестабільних середовищах". 

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву. 18 травня 2017 року Мосміськсуд відмовив захисту Сущенка у скарзі на подовження терміну його утримання під вартою до 30 червня. 

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Як повідомлялося, 7 грудня 2016 року слідчий в анексованому Криму висунув журналісту Миколі Семені обвинувачення в остаточній редакції в кримінальному злочині, передбаченому частиною 2 статті 280.1 Кримінального кодексу Росії "Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації". Кримінальна справа, порушена слідчими, має шість томів.

На допиті ФСБ Микола Семена заявив, що в своїх матеріалах реалізував право на "вільне висловлювання думки".

Фото: osce.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-