Українці підтримали б на референдумі вступ до Євросоюзу й НАТО

Українці підтримали б на референдумі вступ до Євросоюзу й НАТО

Опитування
Укрінформ
Якби в Україні пройшов референдум про приєднання до Євросоюзу й НАТО, то більшість його учасників проголосували б за щодо обох пунктів.

Про це свідчать результати соцопитування, проведеного провідними соціологічними центрами країни (КМІС, Рейтинг, СОЦІС, а також Центром імені Разумкова), повідомляє "Дзеркало тижня".

Згідно з даними дослідження, за членство України в ЄС проголосували б 66,4% респондентів, в НАТО – 55,9%.

Проти приєднання до ЄС висловилися б 33,6% українців, проти НАТО – 44,1%.

Як зазначається, в таблицях показані відповіді респондентів, які задекларували, що готові взяти участь у референдумі про приєднання до ЄС і НАТО. Опитування проводилося в березні, коли не було впевненості в тому, що Україна отримає безвізовий режим з Євросоюзом, а парламент Нідерландів - ратифікує Угоду про асоціацію Україна-ЄС.

Прихильників членства в Євросоюзі більше в усіх регіонах, за винятком Харківської та Одеської областей і Донбасу.

"Слід також відзначити, що, за винятком Донбасу та Одеської області, кількість прихильників НАТО не падає нижче третини мешканців, що дає надійну основу для роботи з рештою громадян", - йдеться в статті.

Соціологічне опитування було проведено чотирма найбільшими соціологічними центрами України в березні нинішнього року. У ньому взяли участь 14 тисяч респондентів, по 500 в кожній області, а в Києві, Харківській та Одеській областях — по 1 тисячі. Області, крім названих, були об'єднані у великі регіони, аби знизити похибку опитування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-