Геращенко сказала, на чому Україні слід зосередитись після безвізу

Геращенко сказала, на чому Україні слід зосередитись після безвізу

Укрінформ
Україна після запровадження безвізового режиму з Євросоюзом має зосередитися на повній імплементації Угоди про асоціацію, включно з адаптацією законодавства і впровадженням стандартів НАТО.

Таку думку висловила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"Зараз час не святкувати, а, навпаки, не розслаблятися. Ключові пріоритети, над чим ми зосередимося і за що будемо жорстко боротися і битися: це повна імплементація Угоди про асоціацію, включно з адаптацією законодавства і впровадження стандартів НАТО в оборонному і безпековому секторі, в сфері захисту прав людини і екології. Це дуже марудна робота, вона не є цікавою для ЗМІ, на цьому не зробиш скандалів чи піару, але саме це і є ті маркери, які реально дозволять нам стати членами НАТО і ЄС. Причому НАТО є пріоритетом", - написала вона.

Геращенко зауважила, що всі країни останньої хвилі розширення ЄС зі Східної Європи спочатку долучилися до НАТО. "І я не думаю, що це збіг", - підкреслила перший віце-спікер.

За її словами, членство в НАТО - це мета. Але, наголосила вона, так само, як і з безвізовим режимом, це не мрія, а план зміни країни. "І він так само слугуватиме серйозним аргументом і фактором для реінтеграції Криму і Донбасу. Бо там вже виросло молоде покоління, яке точно в ці дні ностальгує за свободою і знає, що європейська Україна краще за "страну рабов", - зазначила Геращенко.

"Ми сумуємо за тобою, Крим, і ми думаємо про тебе, Донбас. Ми за вас боротимемося. А ви допоможіть нам в цьому там - вашою позицією, що ви частина України", - підсумувала вона.

Як повідомляв Укрінформ, з 11 червня запроваджено безвізовий режим з країнами ЄС для громадян Українами.

Цього тижня Верховна Рада ухвалила закон, яким визначила пріоритетним курс України в НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-