Україна сьогодні розвіяла сподівання Москви — польський експерт

Україна сьогодні розвіяла сподівання Москви — польський експерт

Укрінформ
Рішення Верховної Ради про курс на інтеграцію з НАТО показує чіткість зовнішньополітичних орієнтирів Києва і розвіює ілюзії Росії на утримання позаблокового статусу України.

Про це в коментарі Укрінформу заявив польський експерт, колишній міністр національної оборони Польщі Януш Онишкевич.

“Безумовно, це рішення не тішитиме росіян, воно запроваджує чіткість намірів і політичного напряму України. Це також остаточно розвіює у російської сторони сподівання, що Україна збереже позаблоковий статус як щось постійне”,- підкреслив Онишкевич.

Він наголосив, що в офіційній риториці Росія намагатиметься гостро відреагувати на рішення Києва. “У такій ситуації відповіддю може бути проведення Росією якихось військових навчань”, - припустив експерт.

У свою чергу НАТО, на його думку, має підтвердити, що Альянс не є закритою організацію і зберігатиме політику “відкритих дверей”.

“Зрештою, НАТО це підтвердила, приймаючи нещодавно у свої лави Чорногорію”,- констатував він.

Як повідомляв Укрінформ, 8 червня Верховна Рада Україна ухвалила проект закону № 6470 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зовнішньополітичного курсу України)".

Ця законодавча ініціатива має на меті внесення необхідних змін до законів України "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" і "Про основи національної безпеки України" для відновлення цілеспрямованого прагматичного курсу України на набуття членства в НАТО як стратегічного зовнішньополітичного пріоритету держави.

Фото: сайт Євро-Атлантичної Асоціації

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-