Супрун: Знову внесемо проект закону медреформи зі змінами до Бюджетного кодексу

Супрун: Знову внесемо проект закону медреформи зі змінами до Бюджетного кодексу

Укрінформ
В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що законопроект про медреформу, яким мають вноситися зміни до Бюджетного кодексу, буде знову внесений до Верховної Ради.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Верховна Рада дуже важко ухвалила в першому читанні законопроект №6327, який запроваджує нову систему охорони здоров'я. Разом із цим депутати відхилили законопроект №6329, який має запустити нову модель фінансування. Без цього законопроекту ніяких змін НЕ БУДЕ - бо не буде ніяких коштів", - написала вона.

"Це війна двох систем — старої совєтсько-середньовічної та нової європейської. "Сили зла" хочуть не лише заблокувати старт медреформи. Вони хочуть забрати в українців надію на те, що зміни можливі. Вони хочуть зберегти стару систему охорони хабарів, яка їх влаштовує", - додала в.о. міністра охорони здоров'я

Супрун також додала, що 227 голосів за законопроект №6327 - великий удар проти тих, хто роками контролював медицину в Україні. І саме через це голосування за другий законопроект провалили.

"Це показує, що ми на правильному шляху. Мені дуже хочеться, щоб депутати нарешті почали відповідально та свідомо ставитися до прийняття рішень. Щоб замість популістичного "ви вбиваєте людей" або персональних нападів на мене чи команду, лунали конкретні зауваження та пропозиції", - заявила Супрун.

Вона також наголосила, що "ми будемо перевносити законопроект зі змінами до Бюджетного кодексу та вимагаємо ухвалити їх до кінця цієї сесії, щоб реформа розпочалась".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-