Рада завернула законопроект про обмеження кількості комітетів

Рада завернула законопроект про обмеження кількості комітетів

Укрінформ
Народні депутати відправили на доопрацювання проект закону № 6256 щодо оптимізації роботи комітетів Верховної Ради України та співвідношення предметів їх відання із сферами діяльності міністерств.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, пропозицію ухвалити законопроект у першому читанні народні депутати тричі не підтримали. Тоді Голова ВР Андрій Парубій запропонував направити проект закону на доопрацювання в Комітет з питань Регламенту. За це рішення проголосували 229 народних депутатів.

"Метою прийняття цього закону є: оптимізація роботи парламентських комітетів Верховної Ради України, склад якої буде обрано за пропорційною системою; налагодження дієвої співпраці парламентських комітетів і профільних міністерств на основі спільних предметів відання, що матиме наслідком вироблення спільного бачення та впровадження суспільно-важливих реформ держави у відповідних галузях", - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Також зазначається, що для досягнення зазначеної мети пропонується у Верховній Раді України дев’ятого скликання, склад якої буде сформовано на виборах, проведених за пропорційною системою, створити не більше 20 комітетів. 

"При цьому предмети відання комітетів мають співвідноситися із сферами діяльності міністерств. Відповідно передбачається, що цей закон набере чинності з дня набуття повноважень Верховної Ради України дев’ятого скликання", - йдеться у документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-