Столтенберг підтвердив позицію НАТО: Блокування російських сайтів в Україні - питання безпеки

Столтенберг підтвердив позицію НАТО: Блокування російських сайтів в Україні - питання безпеки

Укрінформ
Рішення керівництва України заблокувати на території держави деякі російські онлайн-сервіси і соціальні мережі є питанням безпеки, а не свободи слова.

На цьому наголосив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції напередодні проведення у Брюсселі 25 травня саміту Альянсу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Українське керівництво ухвалило рішення про закриття цих сайтів як захід у сфері безпеки, а не щодо обмеження свободи слова ", - наголосив глава Альянсу.

При цьому він зазначив, що сфера свободи слова є частиною діалогу між НАТО і Україною.

Він наголосив, що нині багато країн та організацій зазнають кібератак, у відповідь на що у НАТО значно посилили свою оборону у цій сфері.

"Ми також працюємо у цій сфері з Україною", - сказав глава Альянсу.\

Раніше у НАТО вже заявляли, що рішення блокувати в Україні російські інтернет-ресурси є питанням безпеки держави, а не свободи слова.

Як повідомлялося, 15 травня Президент України Петро Порошенко підписав указ про нові санкції Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року, які передбачають, зокрема, блокування доступу до соцмереж "ВКонтакте" і "Однокласники".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-