Шимків сказав, як заборона соцмереж ускладнить роботу спецслужбам РФ

Шимків сказав, як заборона соцмереж ускладнить роботу спецслужбам РФ

Укрінформ
Повністю заблокувати російські соцмережі неможливо, але досягненням буде й істотне обмеження їхньої аудиторії, яке зменшить можливість збору даних російськими спецслужбами.

Про це заявив заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків під час круглого столу понеділок, пеовідомляє телеканал "112 Україна".

"Дійсно, на всі 100% заборонити (російські сайти) не можна, і це факт. Системи блокування існують на рівні url, дуже примітивно і просто, на рівні dns. Є питання аналізу трафіку, це вже складніше. Далі управління пакетами, коли розпочинається обговорення про пакетний аналіз, тут з'являються всі ці тези про мільйони і мільярди. Можна відсікти аудиторію у "ВКонтакте" за допомогою url, dns і управління трафіком", - сказав Шимків.

За його словами, падіння трафіку серед української аудиторії ускладнить роботу російським спецслужбам.

"Водночас VPN і TOR прибирають багато ваших даних, зокрема геолокацію. І факт, що це обмежує можливість збору даних російськими спецслужбами. Це питання обмеження аудиторії в тому числі. Вже сьогодні у "ВКонтакте" спостерігається відплив користувачів. Для нас важливо зменшення обсягу аудиторії, і для нас я вважаю досягненням зменшення обсягу аудиторії", - наголосив Шимків.

Як повідомлялося, 17 травня набув чинності указ Президента, яким вводиться в дію рішення Ради національної безпеки та оборони України про застосування економічних та інших санкцій. У новому списку санкцій опинилися 1228 фізичних і 468 юридичних осіб. Цьогоріч Україна вперше запровадила санкції щодо російських компаній інтернет- і медіагалузі, таких як Mail.ru Group, "Яндекс", "ВКонтакте" і "Одноклассники".

Під обмежувальні заходи також потрапила низка російських ЗМІ: медіа-холдинг "РБК", "Звезда", "ТНТ", "Москва Медиа", "Россия сегодня" (РІА "Новини"), "Наше радио", "НТВ-Плюс", НТВ, "Первый канал", "Россия 24", "РТР-Планета", а також виробники антивірусного програмного забезпечення "Лабораторія Касперського", "Доктор Веб" і постачальники популярних ERP-систем ТОВ "1С", ТОВ "Корпорація "Парус", ЗАТ "Галактика Центр".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-