Провокації Пхеньяна потребують більш рішучого реагування - МЗС України

Провокації Пхеньяна потребують більш рішучого реагування - МЗС України

Укрінформ
Україна засуджує останній запуск КНДР балістичної ракети та наголошує на необхідності більш рішучого та ефективного реагування на провокації з боку Пхеньяна.

Про це йдеться у заяві МЗС України у зв’язку з черговим запуском Корейською Народно-Демократичною Республікою балістичної ракети. 

“Україна засуджує останній запуск Корейською Народно-Демократичною Республікою (КНДР) балістичної ракети середньої дальності, який грубо порушує відповідні резолюції Ради безпеки ООН. Попри санкції, запроваджені міжнародним співтовариством, керівництво КНДР вдається до подальших зухвалих агресивних дій", - йдеться у заяві.

У зовнішньополітичному відомстві підкреслили, що, спрямовуючи залишки державних ресурсів на розвиток ядерної і ракетної програм, офіційний Пхеньян “спричиняє подальше страждання власного народу, а регіон наражає на вкрай небезпечний виток дестабілізації з непередбачуваними наслідками”.

“Україна вважає, що триваючі провокації з боку Пхеньяна потребують більш рішучого та ефективного реагування, і підтримує застосування всіх необхідних важелів впливу для повернення КНДР до міжнародно-правового поля”, - заявили в МЗС. 

Як повідомлялося, Північна Корея у неділю, 21 травня, здійснила запуск ще однієї балістичної ракети, яка пролетіла близько півтисячі кілометрів і впала в море поблизу східного узбережжя КНДР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-