Канада має робити більше для припинення російської агресії – депутат

Канада має робити більше для припинення російської агресії – депутат

Укрінформ
Канаді слід докладати більше зусиль для допомоги Україні у протистоянні агресії Росії.

Таку думку під час виступу у федеральному парламенті Канади висловив депутат від опозиційної Консервативної партії Керрі Діотте, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Чинний уряд має робити більше для зупинки російської агресії», - сказав Діотте.

На його переконання, нині кримські татари постають перед не меншими загрозами, ніж за радянського режиму. «У наш час кримські татари в руках Володимира Путіна знову постають перед небезпеками. Знову вони зазнають зазіхань на свободу слова, віру та, у багатьох випадках, життя. Однакова зла ідеологія застосовувалася у радянський час в намаганні знищити кримських татар і в сучасній крадіжці Росією Криму в України», - зазначив депутат.

Він назвав геноцидом депортацію кримських татар радянським режимом у 1944 році. «Це була спроба стерти маленький народ із лиця Землі. Іншими словами, це був геноцид», - підсумував Діотте.

Як відомо, у 1944 році за рішенням Державного комітету оборони СРСР з Криму в Узбекистан і сусідні райони Казахстану, Таджикистану і в деякі регіони РРФСР були депортовані кримські татари. Всього, без урахування демобілізованих військових, було виселено 238,5 тис. представників цього народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-