Україна та Мальта домовилися про співпрацю у сфері освіти, молоді та спорту

Україна та Мальта домовилися про співпрацю у сфері освіти, молоді та спорту

Укрінформ
У присутності Президента України Петра Порошенка та Прем'єр-міністра Мальти Джозефа Муската було підписано низку документів у сфері вищої освіти, молоді і спорту.

Про це повідомляє прес-служба глави держави. 

Зокрема, було підписано Меморандум про співробітництво у сфері вищої освіти між Міністерством освіти і науки України та Міністерством освіти і зайнятості Мальти. Документ спрямований на зміцнення відносин у сфері вищої освіти шляхом взаємного обміну досвідом та інформацією з питань управління системою освіти, налагодження та розвитку прямого співробітництва між вищими навчальними закладами, обміну науковими і науково-педагогічними працівниками для коротко- і довгострокової педагогічної роботи за контрактами. Меморандум укладається на п’ять років та набуває чинності з дати його підписання.

Також сторони уклали Меморандум про співробітництво у молодіжній сфері, сфері фізичної культури і спорту між Міністерством молоді та спорту України і Міністерством освіти та зайнятості Республіки Мальта. Документ створює необхідні правові умови для розвитку двосторонніх українсько-мальтійських взаємин вказаних сфер через органи виконавчої влади, громадські молодіжні організації, організації фізкультурно-спортивної спрямованості, федерації з видів спорту. Розвиток такої співпраці забезпечуватиметься шляхом укладання прямих договорів між організаціями, які співпрацюють, зазначається у повідомленні.

Крім того, підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо двосторонніх консультацій між Міністерством закордонних справ України і Міністерством закордонних справ Республіки Мальта. Документом передбачено проведення регулярних консультацій та обміну думками з метою обговорення шляхів зміцнення співробітництва з питань двостороннього, регіонального та міжрегіонального характеру, що становлять взаємний інтерес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-